Få det maksimale ut av din bil

Info om chiptuning

Hva er chiptuning, og hvorfor skal du gjøre det?

Chiptuning er simpelthen å omprogramere datahjernen i din bil, dvs omskrive programvare i bilens ECU ( electronic control unit ) for å optimalisere ytelse, enten for mer hestekrefter, renere avgass, eller lavere drivstofforbruk. Fra fabrikken er verdier satt for å håndtere svært mange variabler som ikke en behøver i dagliglivet og har verdier som er veldig konservative. Det kan være ekstrem kulde, lav kvalitet på drivstoff som bensin eller diesel eller andre ekstreme forhold din bil ikke blir utsatt for. En annen ting er at produsenter også lanserer modeller med mindre ytelse for å møte markeder som i Norge der avgifter blir ilagt etter hestekrefter, noe som gjør at det kommer egne modeller mindre ytelse for å kunne selges til en lavere pris.

​Omprogramering av ECU gir deg bilens motor fulle potensial gjennom en varsom tilpassning av variabler som drivstofftilførsel og tenning sammen med justering av andre parameter som begrenser dreiemoment, gassrespons og topphastighet.
KLE_9500
Seriell Programering:
Plugges til i diagnose eller rett på ecu ,for å lese av orginalprogram. Fil sendes til tuner, og kommer tilbake som trimfil.

Vi har leverandører som leverer på timen! Kunden venter ofte her, mens vi tuner bilen. Det blir da laget program til akkurat denne bilen, ikke noe standard ! Mange biler har chassinr. i startsperre ol. derfor MÅ man lage trimfil tillpasset kun denne bil ,om man forstatt vil ha alle funksjoner. Vi har utstyr til å tune også de helt nyeste edc16 og edc16+ via diagnosekontakt! Dette uten å ødelegge oppdateringsmulighetene til merkeverksteder (RSA signatur blir som før ! )

TuningSoftware:
TS-tecnology er en avdeling som i sammarbeid med våre andre tunere kun utvikler software og utstyr til dieseltuning Tuning systemer som er beregnet for sør-europa virker ikke alltid så godt når de skal brukes i Norge på vinteren Det er derfor TS tunede biler ofte går bedre enn konkurentene!
KLE_9483small
KLE_9517
Nye biler har ofte ikke chip, men microprosessor! Denne er veldig liten med MANGE ben ,og går derfor ikke å lodde! Her tas ecu ut og legges i en flasher som setter nåler ned på bestemte punkter, og blir så lest av. Dette bilr sendt til tuner, og programert tilbake som tunet program!

Du tuner på eget ansvar. Effektøkning skal meldes til de rette myndighetene. Utslippskravene kan være endre i forhold til typegodkjennelsen til den enkelte bil.