Periodisk kjøretøykontroll

Husk PKK (Periodisk kjøretøykontroll/EU kontroll) Kvål Auto i Sandnes

EU kontroll - periodisk kjøretøykontroll (PKK)

Kontakt Kvål Auto i Sandnes for EU kontroll av ditt kjøretøy. Det er ditt ansvar å sørge for at bilen din er kontrollert i tide, men vi i Kvål Auto kan hjelpe deg i mål. Hensikten med kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK), er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.
 

eu-kontroll-sandnes

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU-kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. 

Er kjøretøyet godkjent innen fristens utløp bestemmer du selv hvor tidlig du vil gjennomføre EU-kontrollen. Siden fristen er endelig, beregn god nok tid til å få gjennomført kontrollen, få rettet eventuelle feil og mangler før fristen er ute. Det gis normalt ikke utsettelse på fristen. De nye reglene gir en større grad av fleksibilitet, og du kan nå eksempelvis foreta EU-kontrollen før ferien selv om det er på vinteren som den egentlig skulle vært godkjent. 
 

Hva da med neste kontroll?

Neste frist for EU-kontroll beregnes ut fra dato for når du tok hovedkontrollen, og ikke for når du eventuelt tok etterkontroll. Tar du hovedkontrollen mindre enn to måneder før fristen din går ut, vil den opprinnelige fristen bli stående som utgangspunkt for neste EU-kontroll. Du finner alltid oppdatert frist for EU-kontroll på vegvesen.no/kontrollfrist

Kjøretøy som bruktimporteres får frist ett år fra datoen de ble registrert i Norge. Er det bruktimporterte kjøretøyet en personbil eller varebil, som importeres når det er ett til tre år gammelt, settes fristen for EU-kontroll til fire år fra datoen kjøretøyet ble registrert i utlandet første gang. 


Hva med EU-kontroll for el-bil og hybrid. 
Det er samme regler for el-bil og hybrid. Kvål Auto kan utføre kontroll på begge deler. 

Kvål Auto har moderne lokaler i Hovebakken 9 i Sandnes.
Kvål Auto har spesialkompetanse innen bilmerkene Audi, BMW, VW, Porsche, Lamborghini og reparerer andre merker som Opel, Mazda, Toyota. Peugeot, Renault, Ford, Citroen osv.

Kontakt Kvål Auto i dag for bestilling av EU-kontroll. 
EU-Kontrol-kalkulator
eu kontroll sandnes